Yazdır

Tarihçe

1990-1994

1990’da Cem Sayın tarafından İstanbul’ da Şahıs Şirketi olarak kurulan ACS, ilk yıllarında faaliyet alanını Sovyet Doğalgaz hattının geçtiği ve tamamı Marmara Bölgesi sınırları içerisindeki endüstriyel tesislerin doğal gaza dönüşüm projeleri olarak tanımlamıştı.

Narin Mensucat, Dünya Halı, Unilever ve Altınyıldız Fabrikalarının doğalgaz dönüşümleri ilk yılların önemli projeleri arasındadır. ACS, Türkiye’de Botaş onaylı endüstriyel doğal gaz dönüşümleri konusunda halen fiili olarak faaliyet gösteren en eski firma olma özelliğini taşımaktadır. Botaş kapsamındaki ilkleri arasında, Botaş onaylı ilk yerli RMS B nin imalatı ve ilk fabrika yüksek basınç hattının yapımı sayılabilir.

1994’de, dört yıllık hızlı bir büyüme döneminin ardından,şirket ünvanı günün ihtiyaçları doğrultusunda“ACS Genel Mühendislik ve Ticaret Limited Şirketi " olarak değiştirildi.

1995-2012

ACS’nın faaliyetleri ağırlıklı olarak, doğal gaz dönüşüm projelerinden Genel Mekanik Tesisat projeleri ve özel ihtisas gerektiren kaynaklı imalatlara yöneldi. Bu dönemde önemli sayılabilecek projeler arasında Paşabahçe Cam Sanayi Kırklareli Fabrikası ana hatlar ve A-B-C-D-E fırınları doğalgaz tesisatları ile hidrojen hattı yapımı, HONDA-ISUZU ve UZEL fabrikalarının RMS A ve RMS B istasyonları, yüksek basınç doğalgaz hatları, Honda Türkiye AŞ 50K projesi ve 2012 model Civic projelerinde tüm endüstriyel borulama tesisatlarının projelendirilmesi ve uygulaması (buhar, basınçlı hava, endüstriyel soğutma suyu, ham su, de-ionize su, pis su hatları, de-ionizasyon tesisi de-montaj ve montajının anahtar teslim yapımı, yangın pompa Merkezi, hidrant, Yangın dolabı ve sprinkler hatları, vb), Honda ikinci sığınak ve depo binasının anahtar teslimi yapımı, 10.000 m2 çelik konstruksiyon binanın inşaat işleri dahil de-montajı ve kısmi olarak yeniden inşaası, fabrika içi ulaşım yollarının yapılması, BSH Çerkezköy tesislerinde 2002’den itibaren doğalgaz, isobutan, polyol, basınçlı hava, ısıtma tesisatı, hydrant ve sprinkler hatları, köpüklü söndürme sistemleri ve iklimlendirme projeleri sayılabilir.

Bu dönemde LPG ve doğalgaz filtreleri, likit seperatörler ile sıcak su ve elektirkli LPG buharlaştırıcıları imalatına başlanıldı. Bu kapsamda Mogaz ve Lipetgaz’ın LPG buharlaştırıcı ihtiyaçlarının tamamı 1998 yılından itibaren ACS tarafından karşılanmaktadır. 10.000 kg/h kapasiteye kadar sıcak sulu CE sertifikalı buharlaştırıcı imalatı halen devam etmektedir.

ACS 1997 yılında itibaren İtalyan CAM Srl firmasının Türkiye distribütörlüğünü yüklenerek, LPG Fakirleştirme sistemlerinin komple kurulumu konusunu faaliyet alanına eklemiştir. Bugün Türkiye ve yurtdışında toplam 37 Sınai tesiste LPG fakirleştirme ünitesinin kurulumunu başarıyla gerçekleştirmiştir.

Kurulduğu günden günümüze 130'u aşkın sanayi tesisinde yüklenmiş olduğu çok sayıda işi eksiksiz tamamlamış olan ACS 20 yılı aşkın teknolojik birikimi ve edindiği saygın geçmişiyle Türkiye ve yurt dışında yeni ve özellikli iş alanları yaratma hedefi gütmektedir.

Joomla 2.5 Templates designed by Web Hosting